Кулинарни рецепти » Анушабур

 Анушабур
(Армения)

Продукти: (за 8 порции)

• 500 г жито
• 1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. едро счукани орехи
• 1 к. ч. обелени бадеми
• 1 к. ч. фъстъци
• 50 г стафиди
• 1 к. ч. нарязани плодове от сладко от смокини

Начин на приготвяне:

Изчистеното жито варим с 2 л вода около 15 мин. Покриваме с кърпа тенджерата, захлупваме капака, завиваме я с одеяло и оставяме една нощ да престои.

На другия ден добавяме орехите, бадемите, фъстъците, стафидите и смокините. Доливаме 2 ч. ч. вода и варим отново до пълното омекване на житните зърна. Трябва да остане с много малко течност.

Разливаме готовия анушабур в купички и го изстудяваме в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало