Кулинарни рецепти » Желе от вишни

 Желе от вишни

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг вишни
• 550 г захар
• 50 г желатин
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 щипка винена киселина

Начин на приготвяне:

Измиваме вишните и ги почистваме от костилките. Сваряваме ги заедно със захарта в 1 л вода, след което ги отцеждаме. Към горещия отцеден сироп прибавяме желатина, който предварително сме накиснали в малко студена вода. Прибавяме след това виното и винената киселина и разбъркваме.

Изстудяваме формата, в която ще правим желето, като я обливаме със студена вода или я слагаме върху лед. Сипваме малко от течността за желето в охладената форма и разклащаме, за да се облеят стените. След това нареждаме на дъното един ред от отцедените вишни и заливаме с течността.

Когато този пласт желира, нареждаме втори ред с вишни и отново заливаме с течност. Продължаваме така, докато формата се напълни. Изчакваме всичко да желира, потапяме формата за кратко време в гореща вода и я обръщаме в подходяща чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало