Кулинарни рецепти » Банани с ром

 Банани с ром

Продукти:

• 4 големи банана
• 2 с.л. захар
• сок от 1 лимон
• 2 с.л. вода
• 30 г краве масло
• 3 с.л. ром
• 1 к.ч. сметана

Начин на приготвяне:

Намазваме малка тавичка за печене с масло.

Разрязваме обелените банани по дължина на половинки, подреждаме в тавичката така, че частично да се покриват, поръсваме със захар, лимонов сок и вода и печем 15 мин в слаба фурна.

Поливаме с по-голямата част от рома и печем 5 мин. Поднасяме бананите със сметана, която сме разбили с останалия ром.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало