Кулинарни рецепти » Орехов пудинг

 Орехов пудинг

Продукти:

• 3 яйца
• 3 белтъка
• 250 г орехови ядки
• 250 г пудра захар
• 1/2 пакетче канела
• 1 ванилия
• 1 с. л. масло за намазване на формата

Начин на приготвяне:

Смлените орехи смесваме с подправките. Разбиваме жълтъците и захарта, прибавяме разбитите на сняг белтъци и орехите.

Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка (трябва да имаме предвид, че пудингът ще увеличи обема си), захлупваме с капак и варим на водна баня около 1 час. Отхлупваме готовия пудинг, оставяме да изс-тине и поднасяме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало