Продукти: (за 5-6 порции) 
•	2-3 марули
•	3 с.л. брашно
•	3-4 с.л. краве масло
•	2 ч.ч. прясно мляко
•	2 жълтъка
•	1 ч.л. краве масло за застройката
•	сол
Начин на приготвяне:
Избираме горните листа на марулите,  нарязваме ги на едро и ги варим 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме. 
Запържваме брашното в сгорещеното масло, прибавяме пасираната маруля, разреждаме с отварата и оставяме супата да ври 5-6 мин. Прибавяме прясното мляко и само възвираме супата. 
Разбиваме яйцата с маслото за застройката и ги сипваме в супата. 
 
              Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
 
              Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
 
              Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
 
              Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...