Продукти: (за 4-5 порции)
• 5-6 картофа
• 2 стръка праз
• 1 с.л. вегета
• 5-6 с.л. прясна сметана
• 2 жълтъка
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на едри парчета, заливаме ги с 5 ч.ч. гореща подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато картофите поомекнат, прибавяме нарязания на парчета праз и варим, докато продуктите омекнат напълно. Тогава разбиваме с миксера, докато получим гладка смес.
Прибавяме вегетата и варим още 5-6 мин. Накрая застройваме супата с жълтъците, които сме разбили в сметаната.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...