Кулинарни рецепти » Домашна торта Добуш

 Домашна торта Добуш

Продукти:

• 1 1/2 ч. ч. захар
• 2 пакетчета амонячна сода
• 1 ч. ч. студена вода
• 2-3 ч.ч. брашно
• 1 ч. ч. олио
• смлени орехи за поръсване

За крема:

• 1 л прясно мляко
• 1 ч. ч. захар
• половин пакетче краве масло
• 5-6 с.л. брашно или нишесте
• есенция

Начин на приготвяне:

Угасяваме амонячната сода в студена вода и заедно с останалите продукти омесваме тесто, което разделяме на 5-6 топки. Разточваме всяка топка с големината на тортена форма и запичаме.

Приготвяме крема, като към врящото и подсладено мляко прибавяме размитото с малко вода брашно или нишесте. Трябва да бъркаме непрекъснато. Бъркаме крема непрекъснато до завиране на слаб огън. Непосредствено преди да махнем от огъня прибавяме нарязаното на парчета краве масло. Използваме го охладен.

Оформяме тортата, като редуваме ред блат, ред крем. Завършваме с крем, като върху него поръсваме обилно смлени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало