Продукти:
• 4 кг червени домати
• 6 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 4 аспирина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме измитите домати на четвъртинки и ги смиламе с машинка за месо. Обелваме чесъна, нарязваме го на ивички и го счукваме със сол. Наситняваме магданоза.
Смесваме продуктите, посоляваме на вкус и прибавяме стрития аспирин. Напълваме бурканите до гърлото, затваряме и съхраняваме в хладилника или стерилизираме.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...