03.12.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Кетчупи и сосове
  3732  |   0  
Кетчуп с индийско орехче и йод
Продукти:

• 5 кг домати
• 2 кг червена капия
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. риган
• 1/2 ч.л. индийско орехче
• 3-4 щипки бахар
• 3-4 щипки стрита мента
• 3-4 нарязани листенца босилек
• 4 пера зелен лук
• 4 капки йод
• 2 листа от орехи
• сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме чушките и доматите през машинка за месо и ги слагаме да се варят с листата от орех, които после отстраняваме.

След като сместа се посгъсти, прибавяме наситнените треви и настърганите подправки. Доваряваме до нужната гъстота и пасираме. Добавяме йодната тинктура и сол на вкус.

Насипваме горещия кетчуп в предварително затоплени бутилки. Затваряме и ги оставяме в легнало положение, докато изстинат напълно.

29.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020