Кулинарни рецепти » Обикновен кетчуп

 Обикновен кетчуп

Продукти:

• 4 кг домати
• 8 глави лук
• 3/4 ч.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 2 с.л. сол
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 щипки индийско орехче

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и лука и ги нарязваме на дребно, след което добавяме оцета и солта. Варим на умерен огън 1 час. Когато поизстине, пасираме или смиламе.

Слагаме сместа да поври, подправяме на вкус. Дръпваме от огъня кетчупа, когато дървената лъжица започне да прави пътека по дъното на тавата. Разсипваме в леко затоплени и подсушени буркани и стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало