03.03.2021 година
1564339898.swf
З
имнина » Сурови туршии
  29542  |   6  
Сурова царска туршия
Продукти:

• 5 кг камби
• 2 кг моркови
• 2 кг карфиол
• 1 глава от целина с листата
• 2 л оцет
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Почистваме камбите от семките. Нарязваме ги на 4 или 6 части и ги смесваме с накъсания на розички карфиол и нарязаните на кръгчета моркови. Поръсваме с лимонов сок и покриваме със солта и захарта. Оставяме да престои 4 часа.

После нареждаме сместа в буркани, като добавяме парченца и листа от целината. Смесваме отделения сок с оцета, олиото и 1,5 л вода. Овкусяваме с подправките, сваряваме и щом изстине, заливаме бурканите. Затваряме ги с капачка и съхраняваме на хладно място.

30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Зимнина"
Коментари (6)
Коментари От: hristina  17:06  четвъртък, 15 септември 2016 г.Докладвай обиден коментар 
tazi salata bez sol li e
 
Коментари От: tanq todorova  15:22  събота, 23 юли 2016 г.Докладвай обиден коментар 
абе за глупаваи ли ни взехте,какви са тез рецепти,без сол,зеленчук много а сол няма.публикувайте само реални рецепти моля
 
Коментари От: petranka  13:47  сряда, 2 септември 2015 г.Докладвай обиден коментар 
parvo ne se spomenava kolko sol i bez asperin li se pravi
 
Коментари От: Севдалина  07:25  сряда, 2 септември 2015 г.Докладвай обиден коментар 
Колко сол и аспирин?
 
Коментари От: Павлина Петрова  09:18  вторник, 1 септември 2015 г.Докладвай обиден коментар 
Не пишете за сол,абез нея трушията не става? Колко лимонов сок се поръсва и това не се разбира ???
 
Коментари От: Вили Тодоров  06:13  вторник, 1 септември 2015 г.Докладвай обиден коментар 
Не се споменава за аспирина къде и кога се прибавя !
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021