Продукти:
• 1 кг зелени домати
• 1 л винен оцет
• 1 кг захар
• 500 мл вода
• джинджифил
• кората на 1/2 лимон
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 щипка канела
• 3 зърна карамфил
• 1 с.л. синапено семе
Начин на приготвяне:
Надупчваме доматите с дебела игла, за да не се пукнат по време на бланширането. Възвираме подсолена вода и варим в нея доматите 2-3 мин, отцеждаме, нареждаме ги в разлата тава и ги заливаме с оцет. Оставяме ги така 1 нощ.
Възвираме водата и захарта като отнемаме пяната. Щом разтворът се избистри, прибавяме останалите подправки. Варим 2-3 мин и оставяме саламурата да изстине. Заливаме с нея доматите в оцета и ги оставяме да престоят още 1 нощ.
Отливаме саламурата и я варим още 10 мин. Нареждаме доматите в буркани и ги заливаме с горещата саламура. Съхраняваме туршията на хладно и тъмно място.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...