Продукти:
• чесън
За маринатата: (на 600 мл вода)
• 400 мл сок от червено фреско грозде или касис
• 50 г сол
• 50 г захар
Начин на приготвяне:
Обелваме скилидките чесън и ги пускаме за 2 минути в гореща вода, а след това - в студена вода. Нареждаме чесъна плътно в буркани.
Смесваме всичките продукти за маринатата, и варим 2-3 мин, като отнемаме пяната. Заливаме бурканите, запечатваме ги плътно и стерилизираме 5 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...