Продукти:
• 3-4 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 голяма глава карфиол
• 1 малка червена зелка
• черен пипер
• дафинов лист
• чесън
• магданоз
• целина
За маринатата: (на 500 мл вода)
• 300 мл оцет
• 100 г захар
• 400 г сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на ивици. Карфиола накъсваме на розички. Смесваме водата, солта, захарта и загряваме до кипене. Добавяме оцета и дърпаме съда от огъня.
На дъното на бурканите слагаме по 1 дафинов лист, 10 зърна черен пипер, 4-5 скилидки чесън, листа магданоз и целина. Върху тях редим по равно от зеленчуците и заливаме с охладената марината. Запечатваме и стерилизираме само 5 мин.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...