Продукти:
• 3-4 кг камби
• 1 кг моркови
• 1 голяма глава карфиол
• 1 малка червена зелка
• черен пипер
• дафинов лист
• чесън
• магданоз
• целина
За маринатата: (на 500 мл вода)
• 300 мл оцет
• 100 г захар
• 400 г сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на ивици. Карфиола накъсваме на розички. Смесваме водата, солта, захарта и загряваме до кипене. Добавяме оцета и дърпаме съда от огъня.
На дъното на бурканите слагаме по 1 дафинов лист, 10 зърна черен пипер, 4-5 скилидки чесън, листа магданоз и целина. Върху тях редим по равно от зеленчуците и заливаме с охладената марината. Запечатваме и стерилизираме само 5 мин.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...