Продукти:
• 1,5 кг люти чушлета
• 5 кг домати
• 1 ч. ч. олио
• 1 к. ч. оцет
• 1 к. ч. захар
• 1 връзка магданоз (копър)
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и изрязваме върховете на дръжчиците на чушлетата. Доматите измиваме и смиламе или настъргваме на едро ренде, като отстраняваме люспите.
Към смлените домати прибавяме олиото, оцета, захарта и солта. Варим сместа докато водата се изпари. Добавяме чушлетата и варим още 10 минути.
Отстраняваме от огъня и слагаме нарязания на ситно магданоз. Насипваме в по-малки буркани и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...