Продукти:
• 4 кг чушки червена Капия
• 2 кг патладжани
• 2 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 1 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистените от семената, опечени и обелени чушки нарязваме на по-малки парченца. Опичаме патладжаните, оставяме ги в тавичка вертикално, да се отцеди горчивият им сок, обелваме ги и ги накълцваме по на едро. Обелените скилидки чесън нарязваме на парчета, а магданоза на ситно.
Посоляваме зеленчуците, добавяме оцета и олиото, разбъркваме добре и пълним с тази смес чисти и сухи буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...