Продукти:
• 6 кг корнишони
• 3,5 кг лук
• 600 мл оцет
• 500 мл олио
• 150 г сол
• дафинов лист
• черен пипер
• бахар
Начин на приготвяне:
Нарязваме краставичките на колелца, а лука – на филийки. Смесваме зеленчуците, поръсваме със солта и разбъркваме.
Вземаме буркани от 800 мл и във всеки слагаме по малко подправки. Сипваме по 60 мл оцет и 50 мл олио и напълваме плътно със сместа от лук и краставички.
Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...