Кулинарни рецепти » Люта македонска туршия

 Люта македонска туршия

Продукти:

• 9 кг домати
• 500 г краставички
• 600 г захар
• 500 мл оцет
• люти червени чушлета
• черен пипер
• синапено семе
• сол

Начин на приготвяне:

Смиламе доматите и настъргваме краставичките.

Сгъстяваме на огъня доматения сок при непрекъснато бъркане и прибавяме настърганите краставици и захарта, оцета, лютите чушлета - цели, а ако искаме да стане туршията огнена - ги нарязваме дребно, черния пипер, синапа и посоляваме на вкус. Разбъркваме сместа и я оставяме да кипне.

Насипваме я в буркани и стерилизираме около 10 минути.

Автор: Илия Кралевски

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало