Продукти: (за 800 мл буркан)
• 1 кг средно големи домати
• 4 с.л. ябълков оцет
• 300 мл ябълков сок
• 2 с.л. зърна черен пипер
• 2 ч.л. карамфил на зърна
• 2 с.л. кориандър
• 3 пръчици канела
• 3 сушени люти чушлета
• 1 връзка пресен босилек
Начин на приготвяне:
Кипваме в тенджера оцета и ябълковия сок, махаме пяната, слагаме подправките, завити в марля и варим 10 минути. Изваждаме подправките от отварата.
Измиваме доматите и ги набождаме с клечка за зъби. Измиваме босилека и отделяме листата от стъблата им. Подреждаме зеленчуците на слоеве и наливаме толкова гореща марината, че доматите да са покрити 2-3 см под ръба на буркана. Леко разтърсваме буркана, за да изплува въздуха и затваряме плътно с капачка, стерилизираме 15 минути.
Тази зимнина е изискана гарнитура към месо, а също и за спагети.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...