Продукти:
• червени чушки за пълнене
• 1 кг сирене
• 1 кг извара
• 2 домата
• 2-3 моркова
• 1 леко люто чушле
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък суха чубрица
• олио
• индийско орехче
• босилек, мащерка
• чесън, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в малко олио лютото чушле и настърганите домати. Добавяме сиренето и изварата и подправяме на вкус с босилек, индийско орехче, мащерка, чесън и сол. Оставяме сместа да се запържи хубаво и отстраняваме от огъня.
Почистваме червени чушки от семето и дръжките и ги пържим в друга мазнина. След като изстинат, пълним с приготвената смес, към която сме добавили нарязаните сварени моркови. Нареждаме в буркани, затваряме и стерилизираме 10-15 мин.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...