Продукти:
• 4 кг червени чушки
• 5 кг домати
• 250 мл олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. захар
• 1 глава чесън
• магданоз, листа от целина
• дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме половината от чушките и ги изпичаме нарязваме на парчета, а другата половина наситняваме в суров вид. Попарваме доматите, обелваме ги, смиламе ги на машинка с приспособление за отстраняване на семките и ги варим с бъркане, докато намалят обема си наполовина. Суровите чушки задушаваме в 1 ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Щом почнат да се пържат, прибавяме опечените чушки и пържим 1–2 мин.
Изсипваме чушките в доматения сос, прибавяме захарта, счукания чесън, дафиновия лист и сол на вкус. Сгъстяваме, наливаме олиото от пърженето и продължаваме да готвим, докато зеленчуците напълно поемат мазнината. Слагаме оцета и наситнените листа целина и магданоз.
Разбъркваме добре и насипваме сместа в бурканчета. Затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...