Кулинарни рецепти » Джем от кайсии с оцет

 Джем от кайсии с оцет

Продукти:

• 1 кг кайсии
• 500 мл винен оцет
• 500 мл вода
• 1 кг захар
• няколко карамфилчета
• 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистваме кайсиите от костилките и ги разполовяваме. От водата, оцета и захарта сваряваме сироп. Пускаме кайсиите в полуготовия сироп и ги варим 15 мин.

Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги разпределяме в буркани. Доваряваме сиропа до нужната гъстота, прибавяме лимонената киселина и след 2 мин отстраняваме от огъня.

Разливаме сиропа в бурканите с плодовете, така че да се покрият.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало