Кулинарни рецепти » Захаросани череши

 Захаросани череши

Продукти:

• 1,5 кг бели череши без костилките
• 800 г захар
• 270 г гликоза или захарен сироп
• 1 г /щипка/ сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Заливаме черешите с вода, колкото да ги покрие. Варим ги на умерен огън 1 час. Сваляме от огъня, изливаме водата и оставяме черешите в емайлиран съд.

Приготвяме сироп от 600 г захар и 500 мл вода и го оставяме да престои 1 ден. На следващия ден слагаме сиропа на огъня, добавяме 50 г захар и го кипваме. Заливаме с него черешите и ги оставяме да престоят една нощ.

На третия ден прецеждаме черешите, добавяме още 50 г захар, гликозата, кипваме го и отново заливаме черешите. Отново ги оставяме да пренощуват.

На четвъртия и петия ден постъпваме по същия начин, накрая прецеждаме, добавяме 50 г захар и сладкарската боя, кипваме сиропа, заливаме черешите. Накрая сиропът трябва да е станал гъст като мед.

Захаросаните череши съхраняваме в глинен или стъклен съд. Използваме ги за украса на сладкиши и торти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало