Продукти:
• 1 кг къпини
• 2 кг захар
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Почистваме къпините и ги поръсваме със захарта. Оставяме ги да престоят 3-4 часа, заливаме ги с 1 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън, като от време на време обираме пяната. Към края на варенето прибавяме винената киселина.
Щом сладкото се сгъсти, го прехвърляме в сух съд и оставяме да престои 1 нощ, за да поемат плодчетата сока. На другия ден го затваряме в буркани.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...