Продукти:
• 1 кг глог
• 1 кг захар
• 1 л вода
• 5 г лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Заливаме измитите глогинки с вряла вода, колкото да ги покрие, и варим до омекване. Прецеждаме сока през марля и на 1 литър сок слагаме 1 кг захар. Варим до сгъстяване. Накрая прибавяме лимонената киселина.
Оставяме сиропа да изстине, като поставяме съда в друг съд със студена вода - така той ще запази цвета си.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...