Кулинарни рецепти » Хлебна супа с боровинки

 Хлебна супа с боровинки

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г смлени сухари от ръжен хляб
• 100 мл мед или захарен сироп
• 200 г боровинки
• 1200 мл вода
• канела на прах
• краве масло и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Начукваме сухарите на ситно. Изсипваме ги във водата. Оставяме ги в нея, докато станат еднородна желеподобна маса. Варим кашата на слаб огън, като внимаваме да не кипне.

Добавяме солта и меда (сиропа). Продължаваме да варим на слаб огън около 90 мин. Накрая добавяме боровинките. Подправяме с маслото и канелата. Поднасяме с прясно мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало