Още рецепти » На пикник с добра компания

 На пикник с добра компания

Ако решите да се разходите сред природата през през оставащите дни до края на месеца, то пикникът е едно от най-приятните занимания там. Нужно ви се само малко време за подготовка и незабравимите почивни дни са реалност. Прелагаме ви няколко съвета как да починете сред природата и да си похапнете вкусно, при това със стил и настроение.
Както пише в речника пикникът е извънградска увеселителна разходка с компания. Ако ще устойвате пикник, то трябва да осигурите на приятелите си спокойна, отпускаща атмосфера. Дори за пикника можете да измислите оригинални дизайнерско решение на пространството и да подчертаете инвидидуалността на вашата идея. Ако сте настроени на романтична вълна и планирате да прекарате целия ден с любимия си човек, такава разходка сред природата ще се отличава значително от срещата с приятели.

Романтично настроение
Италиански мотиви

Шезлонг, плодове, бутилка вино, леки закуски, специален комплект за пикник и специална удобна масичка на колелца – това са атрибутите, от които не трябва да се лишите, ако искате да си направите романтичен пикник или пък вечеря на открито. Днес времето не се цени в злато, а в диаманти, тъй че трябва да оформите мястото максимално бързо, красиво и комфортно.
Ако романтиката е девизът на вашата среща, то тогава задължително на мястото трябва да има цветя. Снабдете се със специално куфарче за пикник, то ще може да съхранява продуктите ви пресни за доста дълго време. Много удобно е и в багажника да сложите и комплект мебели, меки възглавници и хладилник с мини-бар.

Пластмасата е навсякъде
Американски стил

Ако сте весела младежка компания и искате да отидете някъде сред природата, най-добре е да вземете със себе си ярки пластмасови прибори и посуда, разноцветни сламки за коктейли, решетка за грил и компактно газово барбекю, кани за сок с херметическо затваряне, контейнери за храна и продукти (колкото се може повече). Между другото, пластмасата е един от най-практичните, икономичните, и както става ясно, стилните материали. Този стил можете да поддържате с разтегателна масичка от алуминий и пластмаса и удобни кресла.
За организирането на този пикник не са нужни много пари. Можете да се снабдите с удобна чанта, която е хладилна. Тя ще подхожда идеално както за разходка в гората, така и за плаж. С помощта на разноцветните пластмасови съдове ще подготвите атрактивни и вкусни блюда. Разнообразие в менюто ще внесете, ако използвате специалната решетка-грил за морски деликатеси.

Истината за японското суши

Какво ни е нужно, за да изживеем живота си щастливо? Според японците, за тази цел е нужно да се избавите от светската суета и да прочистите духа си. И тогава започва увлекателното приключение, наречено живот. За да пресъздадете загадъчната атмосфера на Япония ви е нужен сервиз за суши, ниска разтегателна масичка, рогозки и пръчици за хранене. Освен това всички съдове и аксесоари трябва да бъдат миниатюрни, както са и самите японци. А да похапвате суши сред природата е особено наслаждение. Разтегателната маса е миниатюрна многофункционален предмет. Тя може да се превърне в поднос, ако сгънете крачетата й. В същото време, ако я изправите на крака, то тя ще стане подходяща и за използване сред градинските мебели.

Автор: Юлиана Димитрова

Представяме Ви:

Как да променим дома си?

За повечето жени - като изключим маниачките, домакинстването е тежък труд. Но все пак има ли нещо по-приятно от това да се прибере човек в една добре подредена, чиста къща, зад чиито стени грижите и п...

Виж Неапол и ...

Отдавна е известно, че прочутата фраза е плод на недоразумение. Неапол обаче е интересен град и ако успеете да се абстрахирате от мръсотията, която ви съпътства навсякъде, ще прекарате тук приятно и щ...

Кордилинето може да освежи и банята

Тези красиви, бавнорастящи растения изглеждат изключително красиви в група, защото там може да се види огромна гама от багри, но отглеждано и поединично кордилинето е много ефектно. В естествената си ...

Познавате ли тези формировки?

Многогодишните части на главината - стъблото, рамената и кордоните, както и тяхната височина и пространствено разположение определят формировката (формата) на резитбата. В зависимост от височината на ...

Начало