Още рецепти » На пикник с добра компания

 На пикник с добра компания

Ако решите да се разходите сред природата през през оставащите дни до края на месеца, то пикникът е едно от най-приятните занимания там. Нужно ви се само малко време за подготовка и незабравимите почивни дни са реалност. Прелагаме ви няколко съвета как да починете сред природата и да си похапнете вкусно, при това със стил и настроение.
Както пише в речника пикникът е извънградска увеселителна разходка с компания. Ако ще устойвате пикник, то трябва да осигурите на приятелите си спокойна, отпускаща атмосфера. Дори за пикника можете да измислите оригинални дизайнерско решение на пространството и да подчертаете инвидидуалността на вашата идея. Ако сте настроени на романтична вълна и планирате да прекарате целия ден с любимия си човек, такава разходка сред природата ще се отличава значително от срещата с приятели.

Романтично настроение
Италиански мотиви

Шезлонг, плодове, бутилка вино, леки закуски, специален комплект за пикник и специална удобна масичка на колелца – това са атрибутите, от които не трябва да се лишите, ако искате да си направите романтичен пикник или пък вечеря на открито. Днес времето не се цени в злато, а в диаманти, тъй че трябва да оформите мястото максимално бързо, красиво и комфортно.
Ако романтиката е девизът на вашата среща, то тогава задължително на мястото трябва да има цветя. Снабдете се със специално куфарче за пикник, то ще може да съхранява продуктите ви пресни за доста дълго време. Много удобно е и в багажника да сложите и комплект мебели, меки възглавници и хладилник с мини-бар.

Пластмасата е навсякъде
Американски стил

Ако сте весела младежка компания и искате да отидете някъде сред природата, най-добре е да вземете със себе си ярки пластмасови прибори и посуда, разноцветни сламки за коктейли, решетка за грил и компактно газово барбекю, кани за сок с херметическо затваряне, контейнери за храна и продукти (колкото се може повече). Между другото, пластмасата е един от най-практичните, икономичните, и както става ясно, стилните материали. Този стил можете да поддържате с разтегателна масичка от алуминий и пластмаса и удобни кресла.
За организирането на този пикник не са нужни много пари. Можете да се снабдите с удобна чанта, която е хладилна. Тя ще подхожда идеално както за разходка в гората, така и за плаж. С помощта на разноцветните пластмасови съдове ще подготвите атрактивни и вкусни блюда. Разнообразие в менюто ще внесете, ако използвате специалната решетка-грил за морски деликатеси.

Истината за японското суши

Какво ни е нужно, за да изживеем живота си щастливо? Според японците, за тази цел е нужно да се избавите от светската суета и да прочистите духа си. И тогава започва увлекателното приключение, наречено живот. За да пресъздадете загадъчната атмосфера на Япония ви е нужен сервиз за суши, ниска разтегателна масичка, рогозки и пръчици за хранене. Освен това всички съдове и аксесоари трябва да бъдат миниатюрни, както са и самите японци. А да похапвате суши сред природата е особено наслаждение. Разтегателната маса е миниатюрна многофункционален предмет. Тя може да се превърне в поднос, ако сгънете крачетата й. В същото време, ако я изправите на крака, то тя ще стане подходяща и за използване сред градинските мебели.

Автор: Юлиана Димитрова

Представяме Ви:

Митове и истини за болните зъби

1. Болният зъб се лекува с аспирин или тампонче, напоено със спирт Това е не просто мит. Това е опасна заблуда! Когато тези химични вещества попаднат върху лигавицата в устната кухина, те ще пред...

Ястия с карфиол

Белгийска супа от карфиол Прoдукти: 1 л зеленчуков бульон (може и от кубче), 2 домата, 2 картофа, 2 моркова, 400 г карфиол, 1 червена чушка, сол, черен пипер. За добавка: 1 стрък босилек, 2 скил...

Завъдете си смокиня в стаята

Смокинята е едно от най-старите плодни растения на планетата. За нея, заедно с гроздето и маслината, се говори още в Стария завет. В Палестина и Месопотамия е била отглеждана преди 5000 години пр. н.е...

Полирайте печката с джин

Днес много от електроуредите са с различни външни елементи от стомана, която става на петна при почистване. Как могат уредите да останат винаги лъскави? Намокрете парче плат с джин и почисте...

Начало