Ориентировачни срокове за сеитба на разсади и засаждане на открито на ранни зеленчуци, както и за сеитба на разсади за отглеждане на зеленчуци в оранжерии с пластмасово покритие
РАННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОТГЛЕЖДАНИ НА ОТКРИТО
СЕИТБА
Южна България
Домати – 1-10 февруари
Пипер – 20 януари – 5 февруари
Патладжан – 20 януари – 5 февруари
Краставици – 20-30 март
Зеле (без пикиране) – 1-10 февруари
Зеле (с пикиране) – 20-30 януари
Салати – 1 февруари – 15 март (Сеят се на етапи – през 1 седмица)
Северна България
Домати – 10-20 февруари
Пипер – 30 януари – 15 февруари
Патладжан – 30 януари – 15 февруари
Краставици – 1-10 април
Зеле (без пикиране) – 5-15 февруари
Зеле (с пикиране) – 25 януари – 10 февруари
Салати – 10 февруари – 20 март (Сеят се на етапи – през 1 седмица)
ЗАСАЖДАНЕ
Южна България
Домати – след 22-25 април
Пипер – след 22-25 април
Патладжан – след 22-25 април
Краставици – 15-30 април
Зеле (без пикиране) – 20-30 март
Зеле (с пикиране) – 20-30 март
Салати – след 15 март
Северна България
Домати – след 28-30 април
Пипер – след 28-30 април
Патладжан – след 28-30 април
Краставици – 25 април – 10 май
Зеле (без пикиране) – 25 март – 10 април
Зеле (с пикиране) – 25 март – 10 април
Салати – 10 февруари – 20 март (Сеят се на етапи – през 1 седмица)
ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОТГЛЕЖДАНИ В ОРАНЖЕРИИ С ПЛАСТМАСОВО ПОКРИТИЕ
СЕИТБА
Най-южните райони
Оранжерии с единично покритие
Домати – 21-31 януари
Пипер – 10-20 януари
Патладжан – 10-20 януари
Краставици – 1-15 март
Оранжерии с двойно покритие
Домати – 10-20 януари
Пипер – 1-10 януари
Патладжан – 1-10 януари
Краставици – 20-28 февруари
Оранжерии с тройно покритие
Домати – 1-10 януари
Пипер – 20-31 декември
Патладжан – 20-31 декември
Краставици – 12-18 февруари
Южна България
Оранжерии с единично покритие
Домати –1-10 февруари
Пипер – 21-31 януари
Патладжан – 21-31 януари
Краставици – 10-25 март
Оранжерии с двойно покритие
Домати – 21-31 януари
Пипер – 10-20 януари
Патладжан – 10-20 януари
Краставици – 1-15 март
Оранжерии с тройно покритие
Домати – 10-20 януари
Пипер – 1-10 януари
Патладжан – 1-10 януари
Краставици – 20-25 февруари
Северна България
Оранжерии с единично покритие
Домати –7-20 февруари
Пипер – 1-10 февруари
Патладжан – 1-10 февруари
Краставици – 1-10 април
Оранжерии с двойно покритие
Домати – 1-10 февруари
Пипер – 21-31 януари
Патладжан – 21-31 януари
Краставици – 15-30 март
Оранжерии с тройно покритие
Домати – 21-31 януари
Пипер – 10-20 януари
Патладжан – 10-20 януари
Краставици – 1-15 март
Калкан плакия Прoдукти: 1 калкан /около 1 кг/, 1 глава лук, 2 глави чесън, 1 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, 1 лимон, връзка магданоз, 1 с.л. галета, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме калкана на п...
Ледена пяна Прoдукти: 4 яйца, 2 к.ч. захар, 1 с.л. нескафе, 1 к.ч. прясно мляко, 40 г натурален шоколад, 2 с.л. ром, 30 г краве масло, 1 кофичка сладка сметана. Нaчин на приготвяне: Разделям...
Ботаническата градина в Сингапур, обхващаща 157 акра площ, което представлява около една пета от площта на Сентрал парк в Ню Йорк, е пространство, организирано по невероятен начин и превърнато в свето...
Барбекю е понятие, идващо от английския език, с което се обозначават няколко неща - начин на приготвяне на храна; уредът, който се използва за тази цел; приготвената по този начин храна. Разбирано ка...