Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и яйцата. Почти нямат витамин С, но са с висока концентрация на витамини от групата В. Тези варива са богати на минерали, най-вече на фосфор, калий, магнезий и желязо.
Ястия с боб и леща
Книгата „Ястия с боб и леща” е вече на пазара. Тя съдържа над 300 вкусни и лесни за изпълнения рецепти за приготвяне на зрял боб, леща и нахут. Рецептите са подбрани както от националната, така и от световната кухня и включват супи, предястия, основни ястия и десерти.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Ястия с боб и леща” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Конфитюр от вишни Прoдукти: 2 кг вишни, 1 кг захар, 1 щипка лимонена киселина Нaчин на приготвяне:Изчистваме плода костилките. Сокът, който остава докато махаме костилките, събираме и го използвам...
През септември грижите, които трябва да положите за многогодишните растения, не са сложни. Поддържайте почвата около тях в рохкаво и чисто от плевели състояние. Прецъфтелите многогодишни цветя трябва ...
Оризов пудинг с ябълки Прoдукти: 1 ч.ч. ориз, 80 г краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 4-5 ябълки, 1 к.ч. захар, канела, щипка сол. Нaчин на приготвяне: Разтопяваме кравето масло и из...
Кавърма по воденичарски Продукти за 4 порции: 750 г свинско месо, 3 с.л. мазнина, 5 глави лук, 250 г мариновани гъби, 1 ч.л. черен пипер, 1/2 с.л. стрита чубрица, 250 г свински черен дроб,...