Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и яйцата. Почти нямат витамин С, но са с висока концентрация на витамини от групата В. Тези варива са богати на минерали, най-вече на фосфор, калий, магнезий и желязо.
Ястия с боб и леща
Книгата „Ястия с боб и леща” е вече на пазара. Тя съдържа над 300 вкусни и лесни за изпълнения рецепти за приготвяне на зрял боб, леща и нахут. Рецептите са подбрани както от националната, така и от световната кухня и включват супи, предястия, основни ястия и десерти.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Ястия с боб и леща” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Събитието, не по-малко важно и вълнуващо от първия учебен ден, променя коренно живота на хлапетата. За мама и татко обаче то се превръща в изпитание, с което могат да се справят, стига да проявят търп...
Плумерията, наричана още Франджипани, е едно от най-колоритните и силно ароматни тропични растения, които се отглеждат у нас. Уханието на парфюм, който излъчва, изпълва цялата стая. Мирисът варира от...
Украсете градината си с едно от най-декоративните увивни растения - глицинията. Тя е високо ценена както поради обилния продължителен цъфтеж, така и заради свежата тъмно зелена листна маса. Измежду ли...
В зависимост от ръста главата на възрастния човек заема от 6 до 9% от общата площ на тялото. При бебето тези пропорции се колебаят между 11 и 12%. Точно затова покриващата скалпа му коса има за задача...