Още рецепти » Ястия с боб и леща

 Ястия с боб и леща


Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и яйцата. Почти нямат витамин С, но са с висока концентрация на витамини от групата В. Тези варива са богати на минерали, най-вече на фосфор, калий, магнезий и желязо.



Ястия с боб и леща

Книгата „Ястия с боб и леща” е вече на пазара. Тя съдържа над 300 вкусни и лесни за изпълнения рецепти за приготвяне на зрял боб, леща и нахут. Рецептите са подбрани както от националната, така и от световната кухня и включват супи, предястия, основни ястия и десерти.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Ястия с боб и леща” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Консервиране на чорбаджийски чушки

Студено мариновани чорбаджийки Прoдукти: 2 кг чорбаджийски чушки, 150 г сол, 150 г захар, 300 мл оцет, 1 глава чесън, 2 връзки копър Нaчин на приготвяне: Измиваме чушките и изрязваме дръжките и...

Себорейните брадавици

Себорейните брадавици са доброкачествени новообразувания на кожата. Появяват се след 40-та година като единични, малки, ограничени плаки с неравна повърхност. При някои фамилии тези брадавици се унасл...

Цветотерапия

Синьото е любимият ви цвят. Ако можехте, бихте боядисали света в него. В действителност обаче почти всичките ви дрехи са черни, стените на апартамента ви са бледорозови, а колата червена. Все не может...

Чаен храст може да разцъфти и във вашия дом

В богат асортимент с различни търговски марки в изключително красиви опаковки се предлага чаят по света. Известно е, че за целта се използват преработените връхни листенца на растението Thea sinensis ...

Начало