Продукти:
• 3 кг пиперки
• 3 кг патладжани
• 200 г листа от целина
• 3 връзки магданоз
• 2 л оли
• 100 г чесън
• 10 дафинови листа
• 1 пакетче черен пипер
За маринатата: /на 2 л вода/
• 300 г сол
• 4 л оцет
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената. Изпържваме ги леко в сгорещено олио и оставяме да изстинат. Нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1 см, посоляваме и оставяме да престоят 2-3 часа. Отцеждаме филийките от солената вода и ги пържим в сгорещеното олио. Оставяме да изстинат напълно.
Редим в буркани ред патладжани, ред пиперки, ред чесън, поръсваме със зелените подправки, зърна черен пипер и дафинови листа и така до напълване на буркана.
Приготвяме марината от оцета, солта и водата, като ги оставяме да кипнат. Заливаме зеленчуците с охладената марината и отгоре наливаме олио, докато ги покрие 1-2 см. Притискаме с тежест и съхраняваме на студено.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...