Продукти:
• гулии
• едра сол
• вода
Начин на приготвяне:
Измиваме много добре гулиите и ги нареждаме в подходящ съд.
Заливаме със саламура, приготвена от вода и едра сол. Готовността й изпробваме със сурово яйце, което пускаме в саламурата – трябва да изплува над повърхността толкова, колкото е големината на 5 стотинкова монета.
За да стане туршията хубава, преточваме саламурата няколко дни наред, след това прибираме на студено.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...