Кулинарни рецепти » Пукани червени чушки

 Пукани червени чушки

Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)

• 800 г червена капия
• 70 мл оцет
• 1 с. л. сол
• 1 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Опукваме изчистените от семето чушки и не ги белим.

Затопляме оцета със захарта и солта и го наливаме в затоплен буркан. Нареждаме в буркана много плътно чушките, докато са още горещи, като си помагаме с дървено чукче или лъжица.

Между чушките по желание може да сложим листа от целина и скилидки чесън.

Затваряме веднага бурканите и ги обръщаме с гърлата надолу. Съхраняваме на хладно, без да стерилизираме.

Автор: Дора Караджова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало