Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• 800 г червена капия
• 70 мл оцет
• 1 с. л. сол
• 1 с. л. захар
Начин на приготвяне:
Опукваме изчистените от семето чушки и не ги белим.
Затопляме оцета със захарта и солта и го наливаме в затоплен буркан. Нареждаме в буркана много плътно чушките, докато са още горещи, като си помагаме с дървено чукче или лъжица.
Между чушките по желание може да сложим листа от целина и скилидки чесън.
Затваряме веднага бурканите и ги обръщаме с гърлата надолу. Съхраняваме на хладно, без да стерилизираме.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...