Продукти:
• 2,5 кг гъби
• черен пипер на зърна
• бахар, дафинов лист
За маринатата:
• 800 мл вода
• 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри филийки и ги киснем 24 часа в чиста вода. Отцеждаме и ги варим 30 мин в подсолена вода. Нареждаме ги плътно в бурканчета, като отгоре слагаме зърна черен пипер, бахар и парченце дафинов лист.
Заливаме със студена саламура от посочените количества сол и вода, затваряме херметически и стерилизираме 2 часа.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...