Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг захар
• 1 прах ванилия
• сок от 1 лимон
• 500 мл вода
• оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъст сироп от водата и захарта. Добавяме ванилията и лимоновия сок.
Възвираме 2 л вода с няколко капки оцет. В кипящата вода пускаме с гевгир ягодите за няколко минути. След това ги изсипваме в захарния сироп и ги оставяме за едно денонощие на умерена температура.
Прецеждаме ги и отново кипваме сиропа. Заливаме ягодите и варим заедно 1-2 минути. След като компотът изстине го изливаме в буркани и затваряме плътно.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...