Продукти:
• 1 кг ягоди
• 1 кг захар
• 1 прах ванилия
• сок от 1 лимон
• 500 мл вода
• оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъст сироп от водата и захарта. Добавяме ванилията и лимоновия сок.
Възвираме 2 л вода с няколко капки оцет. В кипящата вода пускаме с гевгир ягодите за няколко минути. След това ги изсипваме в захарния сироп и ги оставяме за едно денонощие на умерена температура.
Прецеждаме ги и отново кипваме сиропа. Заливаме ягодите и варим заедно 1-2 минути. След като компотът изстине го изливаме в буркани и затваряме плътно.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...