Кулинарни рецепти » Картофена супа с жито

 Картофена супа с жито

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л телешки или пилешки бульон
• 3 картофа
• 1 к.ч. сварено жито
• 1 к.ч. гъби
• 30 г краве масло
• 1 стрък целина
• 5-6 стръка магданоз
• 2 твърдо сварени яйца
• пресен босилек
• подправки по избор
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме гъбите и леко ги задушаваме в маслото.

Сваряваме картофите в бульона. Когато омекнат, изсипваме наситнената целина, житото, гъбите със соса, който са отделили, а след малко - накълцания магданоз и босилека.

Жълтъците стриваме и размиваме с няколко лъжици от супата. Връщаме получения сос в тенджерата, опитваме на сол и слагаме подправки по избор.

При поднасянето във всяка купа ръсим настърганите на едро ренде белтъци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало