Кулинарни рецепти » Оцетена чорба

 Оцетена чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 2-3 ч.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

В 1 л вряща подсолена вода слагаме ситно нарязания лук и ориза. Варим на умерен огън.

След 20 мин прибавяме брашното, препечено и запържено в олиото. Поръсваме с чубрицата и варим на умерен огън, докато се свари оризът.

Отстраняваме от огъня и подправяме с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало