Продукти: (за 4 порции)
• 5 ч.ч.вода
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 5 картофа
• 1ч.л. фина горчица
• 1 с.л. краве масло
• подправки
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме картофите на едро ренде и ги сипваме във врящата подсолена вода. Прибавяме маслото и варим на умерен огън.
Когато лентичките омекнат, намаляме огъня, прибавяме сметаната, а след 4-5 мин - горчицата и подправки на вкус.
Доваряваме супата, разпределяме я в купички и поръсваме с настърган кашкавал.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...