Продукти: (за 5 порции)
• 2-3 стръка праз
• 1 к,ч. Ориз
• 500 мл зелев сок
• 500 мл вода
• 1 к.ч. олио
• червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на дребно, сипваме го в сгорещеното олио, поръсваме с червен пипер и задушаваме.
Щом празът поомекне, сипваме водата и зелевия сок. Когато супата заври, прибавяме ориза. Варим на умерен огън.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...