Кулинарни рецепти » Кифлички с пълнеж от галета и крокант

 Кифлички с пълнеж от галета и крокант

Продукти:

• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. мазнина
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 яйца
• 20 г мая(850 г брашно
• орехи


За пълнежа:

• 1 ч.ч. орехови ядки
• 7 с.л. крокант
• 4 с.л. галета
• 4-6 локумчета
• лимонова кора

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, в средата му правим кладенче, в което слагаме размитата мая. Бием яйцата със захарта и млякото, с малко от тях размиваме маята и оставяме да шупне. Приготвяме меко тесто, което оставяме на топличко да втасва, покрито с памучна кърпа, а после го премесваме и набучваме с орехови ядки.

Късаме топчици от тестото, разточваме ги, оформяме парченца, в средите им слагаме плънката, приготвена предварително. Завиваме кифличките като колелца и ги слагаме да втасват, после ги печем, намазани с жълтък и наръсени със захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало