Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 непълна кафена чашка олио
• 30 г мая
• 300 г мармелад
Начин на приготвяне:
Маята размиваме с хладкото мляко, прибавяме към останалите продукти /без мармелада/ и замесваме средно твърдо тесто, което оставяме на топло да втаса.
След като тестото втаса, разточваме го на кори с дебелина около 5 мм и диаметър около 20 см. Всяка кора разрязваме на 8 еднакви сектора. Така получените парчета намазваме с мармелада и завиваме на кифли от широката към тясната страна.
След като кифлите втасат, намазваме ги с жълтъка, поръсваме с кристална захар и ги нареждаме в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Слагаме тавичката в незагрята фурна и печем кифлите до розово при умерена температура.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...