Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• половин пакетче масло
• 1 непълна к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, канела
• смлян карамфил, кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме месото и го нарязваме на парчета. Пържим го до зачервяване в смес от олиото и маслото. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън. Поръсваме с по една щипка канела, карамфил, кимион и черен пипер и посоляваме.
Заливаме с вода, колкото да се покрие месото, захлупваме с капак и задушаваме на умерен огън около 90 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...