Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• половин пакетче масло
• 1 непълна к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, канела
• смлян карамфил, кимион
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме месото и го нарязваме на парчета. Пържим го до зачервяване в смес от олиото и маслото. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън. Поръсваме с по една щипка канела, карамфил, кимион и черен пипер и посоляваме.
Заливаме с вода, колкото да се покрие месото, захлупваме с капак и задушаваме на умерен огън около 90 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...