Кулинарни рецепти » Овнешко по трирски

 Овнешко по трирски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г овнешко месо
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 100 г лук
• 700 г картофи
• 1 дафинов лист,
• 5-6 зрънца черен пипер
• оцет, мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме изплакнатото месо на едри парчета, заливаме го с гореща вода, прибавяме оцет, сол и подправки и варим почти до омекване. Прибавяме нарязаните на ивички зеленчуци и обелените и нарязани на четвъртинки картофи и досваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало