Продукти: (за 4-5 порции)
• 300 г зрял грах
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 3-4 с.л. свинска мас
• 200 г салам
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме граха от вечерта в студена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода. Пасираме сварения грах и го връщаме в отварата.
Приготвяме запръжка от маста, ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Разреждаме запръжката и я сипваме в супата. Подправяме, прибавяме нарязания на кубчета салам и варим още 10 мин. Отстраняваме готовата супа от огъня и я поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...