Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г цветове от тиква
• 1 глава лук
• 2 с.л. краве масло
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 3-4 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме тиквените цветове от стъблата, нарязваме ги на дребно, посоляваме и леко ги запържваме в половината масло заедно със ситно нарязания лук.
Наливаме малко топла вода и задушаваме на слаб огън в плътно захлупена тенджера. Прибавяме сметаната към задушените цветове, възвираме на огъня и след това всичко претриваме през цедка и посоляваме на вкус.
Приготвяме запръжка от брашното и останалото мляко, сипваме я в супата, оставяме да заври и отстраняваме от огъня. Малко преди сервиране внимателно прибавяме към супата разбитите жълтъци.
Поднасяме с препържени кубчета хляб.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...