Кулинарни рецепти » Кремсупа от раци

 Кремсупа от раци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва месо от раци(или 1 опаковка замразени рачешки рулца)
• 1 ч.ч. бульон
• 4 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 ч.ч. течна сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме няколко парченца от раците за гарниране, а останалите прекарваме през месомелачка. Слагаме смляното месо в тенджера, разреждаме с бульона и варим 5-10 мин.

Отделно запържваме брашното в половината от мазнината, разреждаме с млякото и възвираме на огъня. Добавяме смляното рачешко месо и варим още 15-20 мин.

След това пасираме супата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме останалото масло и застройваме с разбитите жълтъци. Нарязваме отделеното месо, разпределяме го в чиниите за сервиране и заливаме с готовата супа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало