Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 ч.ч. грис
• 4 яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 7-8 ч.ч. бульон
• индийско орехче, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с гриса, кашкавала, подправките и 1 ч.ч. охладен бульон. Кипваме останалия бульон и постепенно сипваме в него грисената каша. Опитваме на сол и поръсваме със смляно индийско орехче. Варим супата 5-6 мин на много слаб огън при непрекъснато бъркане, за да не се пресекат яйцата.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...