Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

 Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

Продукти:

• 2 ч.ч. зрял фасул
• 1 стрък праз
• 1 глава лук
• 1 клонче чубрица
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
• кренвирши
• олио за изпържване на кренвиршите

Начин на приготвяне:

От вечерта накисваме фасула с 1/2 ч.л. сол. На другия ден го измиваме, наливаме му студена вода и слагаме да кипне на силен огън.

Изливаме водата, измиваме фасула, наливаме му студена вода и добавяме нарязаните на ситно праз и лук, чесъна и клончето чубрица. Оставяме всичко да се вари до сваряване на фасула. Когато е вече готов, прецеждаме и претриваме през цедка или гевгир и връщаме в тенджерата.

Отделно запържваме брашното в олиото и го прибавяме към супата. Посоляваме и варим още 5-10 минути.

Нарязваме на дребни парченца кренвиршите и ги препържваме в сгорещено олио. Поднасяме кремсупата, поръсена с черен пипер и препържени кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало