Кулинарни рецепти » Супа с печен лук и хляб

 Супа с печен лук и хляб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 5 глави лук
• 2 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 ч.ч. бульон
• 1-2 к.ч. сметана
• 1 к.ч. суха смес за картофено пюре
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 4 с.л. краве масло
• подправки

Начин на приготвяне:

Запичаме нарязания на колелца кромид лук и го пасираме.

Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно и наливаме зехтина. Прибавяме пюрето от лука и при непрекъснато бъркане постепенно наливаме бульона.

Варим до готовност, после прибавяме картофеното пюре, поръсваме смлените орехи, наливаме сметаната и намаляме огъня.

Накрая обработваме с пасатора, овкусяваме и сервираме супата, поръсена с кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало