Кулинарни рецепти » Спаначена чорба с картофени галушки

 Спаначена чорба с картофени галушки

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г спанак
• 3-4 с.л. олио
• 2-3 стръка пресен лук
• 2-3 картофа
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме спанака на ситно. Слагаме го в тенджера със сгорещеното олио и задушаваме заедно със ситно нарязания пресен лук. Когато се поизпари водата и спанакът омекне, посоляваме и наливаме 7-8 ч.ч. вода. Оставяме чорбата да ври на умерен огън.

Сваряваме картофите и докато са още горещи ги обелваме и намачкваме с вилица. Посоляваме, прибавяме маслото, 1 яйце и толкова брашно, че да получим гъста смес.

Когато спанакът е почти сварен, гребваме с чаена лъжичка от картофената смес и пускаме във врящата чорба. Отначало пускаме 1-2 галушки, ако се разсипят в чорбата, прибавяме още брашно към картофите.

Варим чорбата, докато галушките изплуват на повърхността. Тогава застройваме с разбитото с киселото мляко яйце и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало