Продукти: (за 4 порции)
• 200 г печурки
• 1 к.ч. кускус
• 1/2 малка тиквичка
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 червена или жълта чушка
• 1-2 репички
• 3-5 с.л. магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 ч.л. сол
• 4 триъгълничета топено сирене
• 2 сварени жълтъка
• 20 г краве масло
• подправки, копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката, моркова и репичката на ситно и ги задушаваме с маслото в малко вода. Щом поомекнат, слагаме сварения кускус и пасираме до гладка смес.
Наливаме 3-4 ч.ч. гореща вода и ароматизираме супата. Прибавяме нарязаните на пръчици тиквички и накиснатите в лимонов сок гъби. Доваряваме, като след 5 минути прибавяме запечения на скара кромид лук, пасиран заедно с чесъна и сварените жълтъци.
Разсипваме готовата супата в дълбоки чинии и поръсваме лентички топено сирене.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...